Μήνας επιστροφής στις δουλειές

Μήνας επιστροφής στις δουλειές, στα σχολεία, στην καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις. Παράλληλα, είναι μήνας επιστροφής στους ομίλους, στις προπονήσεις, στις σχολές ιστιοπλοΐας και τους αγώνες. Η νέα σεζόν ξεκινά.

Πολλοί κουβαλάμε νωπές τις αναμνήσεις αγώνων και διοργανώσεων του καλοκαιριού. Άλλοι, πιο τυχεροί κουβαλούν τις πιο ανάλαφρες αναμνήσεις των διακοπών με σκάφος. Όπως και να έχει, για να κρατάς στα χέρια σου το συγκεκριμένο περιοδικό, είσαι άνθρωπος του yachting. Είσαι ένας άνθρωπος που έχεις σκάφος ή ονειρεύεσαι να αποκτήσεις. Κάποιος που τρέχει αγώνες. Κάποιος ο οποίος βγάζει το ψωμί του από την θάλασσα. Κάποιος που τελείωσε μια σχολή ιστιοπλοΐας και ψάχνει τα επόμενα βήματά του. Κάποιος που φέτος ανακάλυψε τις διακοπές με σκάφος και τον κόσμο της θάλασσας και θέλει να έρθει πιο κοντά σε αυτόν. Όπως και να έχει, ο παρονομαστής είναι ίδιος. Είσαι ένας άνθρωπος που αγαπάς την θάλασσα!

Πώς αυτή η αγάπη μπορεί να μεταφραστεί σε πράξη που θα βοηθήσει το yachting στην χώρα μας?  Όλοι μαζί, το ίδιο έργο βλέπουμε απλά ο καθένας μας το βλέπει από διαφορετική θέση. Όλοι όμως ανήκουμε στην ίδια παρέα.

Οι αθλητές εξ ορισμού κάνουν ότι καλύτερο μπορούν! Οι προπονητές, μπορούν να οργανώσουν καλύτερα την προπόνησή τους ώστε τα αποτελέσματα να είναι πιο καλά. Οι εκπαιδευτές να κάνουν το ίδιο στο μάθημά τους. Οι όμιλοι, ας κάνουν ολοένα και πιο προσιτή και ποιοτική την εκπαίδευση στην θάλασσα. Οι παράγοντες των σωματείων να βοηθήσουν στην εξάπλωση και την διάδοση του πρωταθλητισμού με όποιον τρόπο μπορούν. Οι γονείς? Να υποστηρίζουν τα παιδιά τους στην προσπάθειά τους χωρίς να τα αγχώνουν. Αυτοί που ασχολούνται με τον θαλάσσιο τουρισμό να ανεβάζουν ολοένα τον πήχη και να παρέχουν υπηρεσίες ολοένα υψηλότερου επιπέδου. Εσύ που έχεις σκάφος, όταν βλέπεις το σκάφος του διπλανού σου να μην είναι καλά δεμένο, βοήθησέ τον να το δέσει. Αν δεν είναι εκεί, δέσε το εσύ και ρίξε και λίγο νερό να πλυθεί. Επίσης μην θυμάσαι το σκάφος σου μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Και όλα αυτά χωρίς να αναφέρει κανείς το τι μπορεί να προσφέρει η πολιτεία σε υποδομές για το yachting και τον θαλάσσιο τουρισμό αλλά και τον αθλητισμό. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που το yachting δεν δικαιολογείται να έχει εποχές. Η ενασχόληση με αυτό πρέπει να είναι συνεχής και όλο τον χρόνο.

Εσύ τι θα κάνεις;

Απάντηση