Οικονομική κρίση και ιστιοπλοΐα

Η μόνιμη συζήτηση και έννοια όλων για τον τελευταίο χρόνο είναι η λεγόμενη «οικονομική κρίση». Το κατά πόσο αυτή είναι υπαρκτή ή όχι ή το κατά πόσο αυτή βιώνεται από τον καθένα και σε τι βαθμό, ίσως τελικά, αν απομακρυνθούμε από τις τηλεοράσεις, να είναι υποκειμενικό θέμα.  Στον χώρο της θάλασσας, ίσως να μην υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αυτής, σίγουρα όμως υπάρχει ένα «μούδιασμα», οφειλόμενο εν πολλοίς στην καθημερινή κινδυνολογία που μας περιβάλλει. Οι εκφράσεις αυτού του μουδιάσματος είναι πολλές:

Σχολές Ιστιοπλοΐας: παρατηρείται οριακή μείωση στους αριθμούς των μαθητών. Ίσως να είναι πιο έντονο το φαινόμενο της εποχικότητας που παρουσιάζουν και να μην είναι δόκιμο να κατηγορήσει κανείς την γενικότερη οικονομική κατάσταση.

Χορηγίες: οι χορηγίες που προέρχονται από υγιείς οργανισμούς οι οποίοι βάση σχεδίου marketing τις έχουν αποφασίσει, εν γένει συνεχίζονται. Επίσης υπάρχουν παραδείγματα χορηγιών (ακόμα και με πολυετή διάρκεια) που συμφωνήθηκαν πρόσφατα.

Αγωνιστική ιστιοπλοΐα: αναφορικά με τους αθλητές κατηγοριών τριγώνου, το αγωνιστικό τους πρόγραμμα ακολουθείται κανονικά με τις αποστολές να ολοκληρώνονται με επιτυχία. Στην ανοικτή θάλασσα, ίσως ορισμένοι ιδιοκτήτες σκαφών να έχουν πει ότι φέτος θα συμμετέχουν σε λιγότερους αγώνες. Αυτό ίσως να αποδίδεται στο ότι λόγω της «μαζικής ψυχολογίας εγκράτειας», οι επιχειρήσεις τους έχουν μειωμένους τζίρους. Πάντως οι όμιλοι κάνουν βοηθητικές κινήσεις: Για παράδειγμα ο ΠΟΙΑΘ, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα logistics των σκαφών που έπρεπε να μεταφέρουν πανιά για τα ορτσα-πρύμα, φέτος για πρώτη φορά στο ράλι Αιγαίου θα γίνει inshore αγώνας στην Νίσυρο αντί για τα καθιερωμένα όρτσα πρίμα..

Θαλάσσιος τουρισμός: εκεί παρατηρείται κάποια μείωση, τόσο στα κλεισίματα όσο και στα requests. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι η αγορά αυτή πρωτίστως απευθύνεται σε μέρη που πραγματικά έχουν χτυπηθεί από την κρίση και όλοι καταφεύγουν σε last minute κρατήσεις, με χαμηλότερο πολλές φορές κόστος και αφού έχουν σιγουρέψει ότι τελικά «μπορούν να κανονίσουν διακοπές και φέτος».

Αγορά σκαφών: και εδώ παρατηρείται ένα μούδιασμα. «Ευκαιρίες» όμως «προκύπτουν» και κινούνται μια χαρά. Το ίδιο μούδιασμα παρατηρείται και αναφορικά με την συντήρηση των σκαφών ή αναφορικά με αναλώσιμα και αξεσουάρ σκαφών. Ίσως όλοι να περιμένουν «να δουν τι θα γίνει τελικά». Η πολιτεία πάντως δεν βοηθά ιδιαίτερα παρέχοντας ένα αίσθημα σταθερότητας. Οι φόροι και τα «μέτρα» καθημερινά τροποποιούνται και μας φοβίζουν.

Τελικά; Αυτό που τελικά γίνεται συνήθως: Ο καθένας θα βγάλει τα προσωπικά του συμπεράσματά …

Απάντηση