Ιστιοπλοΐα: σεξουαλικά μεταδιδόμενη;

Συμβαίνει  πολλές φορές σε εταιρικό περιβάλλον  το φαινόμενο να αναπτύσσονται… «σχέσεις» μεταξύ των ανθρώπων. Σχέσεις που δύναται να γίνουν και πιο «στενές» κάποιες φορές. Αυτό έχει σχεδόν πάντα κάποιες παρενέργειες.

Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται νοσήματα όπως ο γάμος ή η συγκατοίκηση. Επίσης, διαταραχές και δράματα όπως το διαζύγιο είναι μέσα σε αυτά που κανείς έχει να περιμένει. Θεμιτά, δροσερά και ευχάριστα όλα αυτά, όσο δεν αποτελούν εμπόδιο στην εργασία και των δυο.

Η πιο εμφανής –στους γύρω- παρενέργεια μιας ως άνω σχέσης, είναι άλλη: Αυτός από τους συντρόφους που ιεραρχικά βρίσκεται πιο κάτω από τον άλλο (λόγω εμπειρίας, ηλικίας, χρόνου στο συγκεκριμένο industry, βαρεμάρας ή άλλης αιτίας) ξαφνικά αποκτά βαθιά γνώση της μπίζνας. Γίνεται γνώστης. Γκουρού ρε παιδί μου! Σταματά να μιλά σε συναδέλφους του ιδίου επιπέδου, αποκτά άποψη επί παντός επιστητού και αποκτά ύφος γκόλντεν μπόι και βάλε. Δεν θα είναι ατόπημα λοιπόν το να υποθέσει κάποιος ότι… χρόνια σωρευμένης εμπειρίας και εργασίας, μεταφέρονται σε λεπτά στον άλλο, μέσω της σεξουαλικής οδού σα να γεμίζεις USB στικάκι. Εύκολα και αξιόπιστα!

Η επιστήμη λοιπόν που δεν εφησυχάζει ποτέ, κατέληξε πρόσφατα ότι ο εργασιακός χώρος δεν είναι ο μοναδικός που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ειδικοί μελετητές στα αφροδίσια, πρόσφατα κατέκλυσαν ναυτικούς ομίλους και πειραματίστηκαν με ιστιοπλόους.  Είναι γεγονός: η γνώση της ναυτικής τέχνης μεταδίδεται με σεξουαλικό τρόπο!

Νέοι, φέρελπις ιστιοπλόοι και ιστιοπλόισσες, αποκτούν αυτόματα, μετά την επαφή, πολλά μίλια στη πλάτη τους! Αποκτούν ξαφνικά άποψη για καθετί στο σκάφος, συναναστρέφονται μόνο με φτασμένους ιστιοπλόους και διακόπτουν κάθε επαφή με άλλους. Άλλωστε δεν έχουν και κάτι να πουν μαζί τους… Σκέψου τον κάτοχο της έδρας των μαθηματικών στο Χάρβαρντ να κάνει κουβέντα για πολλαπλασιασμό με πρωτάκι. Τέτοιο είναι πια το χάσμα…

Όσο επαναστατικό και αν ακούγεται αυτό, το να μεταφέρονται δηλαδή πολλά γιγαμπάιτ πληροφορίας μέσα σε λεπτά στον άλλο, ειδικά για τον χώρο της ιστιοπλοΐας, υπάρχουν κάποια θεσμικά θέματα στον κλάδο που πρέπει να διευθετηθούν:

  • Πρέπει να τοποθετηθεί ο ΠΑΣΠΙ για την επάρκεια που έχει ο μεταδίδων τη γνώση. Μέχρι τώρα έπρεπε να είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ ή να έχει έστω τελειώσει σχολή προπονητών. Τώρα θα μπορεί όποιος έχει κερδίσει το Χειμερινό του ΝΟΕ ή κανένα ράλι Ιονίου να εκπαιδεύει στην ιστιοπλοΐα;
  • Πρέπει να τοποθετηθεί το κράτος και οι όμιλοι για το τι συμβαίνει με αυτούς που έκαναν μαθήματα στην ανοικτή θάλασσα και πήραν το δίπλωμα. Συνεχίζει να ισχύει ή ακυρώνονται όλα λόγω κενών στην μέχρι τώρα εκπαιδευτική διαδικασία; Θα πρέπει όλοι οι σπουδαστές να περάσουν εκ νέου από την εκπαίδευση του νέου τύπου;
  • Πρέπει να τοποθετηθεί και το Λιμενικό για το αν κανείς παίρνει επάρκεια, με μια επαφή, και στο ταχύπλοο. Αν δηλαδή τυγχάνει ο μεταδίδων τη γνώση να έχει γνώσεις και στο ταχύπλοο, στο SUP, στο θαλάσσιο ποδήλατο ή στο κανόε-καγιάκ, με ένα «πέρασμα» αυτά μεταδίδονται; Κάτι σαν το κοκτέιλ φαρμάκων στον ορό στα νοσοκομεία; Υπάρχει νομικό κενό…
  • Πρέπει να τοποθετηθεί το υπουργείο εργασίας αν θα ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας στον κλάδο των εκπαιδευτών ιστιοπλοΐας με βάση τα νέα δεδομένα.
  • Πρέπει το υφυπουργείο αθλητισμού να αποσύρει τον νέο αθλητικό νόμο για επανεξέταση. Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τους εκπαιδευτές ιστιοπλοΐας ότι με βάση τις νέες μεθόδους εκπαίδευσης, το επάγγελμα θα πρέπει να εντάσσεται στα βαρέα και ανθυγιεινά. Παράλληλα, λόγω επικινδυνότητας θα πρέπει να προβλεφτεί η συνταξιοδότηση νωρίς σαν τα σώματα ασφαλείας.
  • Πρέπει το ίδιο υπουργείο να προβλέψει τι γίνεται με τα πριμ σε περίπτωση νίκης σε ολυμπιακό ή παγκόσμιο επίπεδο. Ποιος θεωρείται προπονητής; Θα πρέπει και πάλι να γίνεται δήλωση του αθλητή ή αυτό θα προκύπτει από DNA test;

Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν…

Απάντηση